TFP-TFCD shoot 

Digi-Do Fotografie doet af en toe ook TFP-TFCD shoots. 

Heb je interesse TFP-TFCD shoot, lees dan eerst even rustig de onderstaande pagina, de pagina TFP-TFCD regels en de pagina TFP-TFCD contract door.
Als dit wat jou betreft duidelijk en akkoord is, stuur dan een mailtje naar info@digi-do.nl of laat een berichtje achter op de Contactpagina.

Time For Print of Time For Portfolio (afgekort met TFP) is een veelgebruikte Engelse term binnen het fotograferen van amateurmodellen door amateurfotografen; hierbij wordt tussen model en fotograaf een overeenkomst vastgelegd.

Naast de term TFP wordt er ook veel gebruik gemaakt van de term Time For CD (afgekort met TFCD), hierbij worden er geen prints (of afdrukken) uitgewisseld, maar een CD of DVD waarop de foto's digitaal aangeleverd worden.

De basisgedachte is dat de fotosessie met gesloten beurs gemaakt wordt; zowel het model ,als de visagiste en/of styliste, als de fotograaf betalen geen vergoeding en allen houden uiteindelijk alleen (een selectie van) de foto's over aan de fotosessie.

De foto's die gemaakt worden tijdens een TFP-sessie, mogen door zowel het model als de visagiste en/of styliste als de fotograaf in hun portfolio en als promotiemateriaal gebruikt worden, al liggen de rechten (copyright) over de foto's altijd bij de fotograaf.


TFP-sessies komen over het algemeen vooral voor bij amateurfotografen en amateurmodellen, hoewel veel professionele fotografen of modellen af en toe ook een TFP-sessie zullen doen, als het betreffende model of locatie een bijzonder resultaat op zou kunnen leveren naar de mening van de professional.

Het doen van een TFP-sessie houdt niet in dat de kwaliteit van de foto's laag is, veel van de resultaten van deze fotosessies is hoog. Veel amateurfotografen die een TFP-sessie doen zijn alleen amateur omdat de fotografie niet hun werk is, maar vaak wel over net zoveel talent en materiaal beschikken als de professionele fotografen. Veel professionele modellen zijn dan ook begonnen met een portfolio gevuld met foto's die gemaakt zijn tijdens TFP-sessies.

Voor zowel het model als de visagiste en/of styliste als de fotograaf is een TFP-sessie een manier om een portfolio op te bouwen of uit te breiden, waarmee dan weer opdrachten binnen gehaald kunnen worden.

De TFP-sessie kan plaatsvinden in de studio, maar ook zeker buiten op een fotografisch mooie lokatie.
Website by Tomston